Haris Faiz

'In het leven moet je eigenlijk nooit vergeten waar je vandaan komt'

Hi guys, 

Al een aantal maanden luister ik naar de ochtendshow tussen 06:00 & 10:00 uur tot ik plots hoorde over de Radio 538 Voedselbank actie dit jaar. Wist je dat er bijna één miljoen mensen in Nederland leven onder de armoedegrens en dat mijn moeder ook ooit gebruik maakte van de Voedselbank jaren terug? De voedselbank helpt de mensen die het financieel echt even niet redden door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. 

Na het horen van deze actie moest ik telkens terugdenken aan de tijd dat ik samen met mijn moeder naar de Voedselbank in Rotterdam ging aan de Nieuwe Binnenweg (naast de AH) om wekelijks weer voedselpakketjes op te halen die netjes klaar was gelegd door de lieve vrijwilligers van de Voedselbank. Ik had destijds geen idee wat we gingen doen en dacht dat we boodschappen gingen doen, maar het besef kwam pas jaren later toen ik eenmaal kennis maakte met het Voedselbank. In het leven moet je eigenlijk nooit vergeten waar je vandaan komt, dus daar ben ik haar nog steeds dankbaar voor en gelukkig hebben we het nu gelukkig goed. In een jaar waarin Corona wereldwijd ons heel diep heeft geraakt, heeft de Voedselbank ook steeds meer families moeten helpen dit jaar. 

In december heb ik maar één missie: samen met Radio538 en jou zoveel mogelijk geld ophalen voor voedselpakketten zodat ergens in NL een gezin toch een liefdevolle Kerst kan hebben met een tafel vol eten! Doe jij ook mee? Lees dan verder! 

Na lang nadenken over een leuke actie, kwam ik tot een idee om de volledige winst van de verkoop van alle merch van Studio 91 (een streetwear t-shirt brand wat ik tijdens de 1e lockdown ben begonnen) te doneren aan de Voedselbank. Met 5 euro helpen we al een gezin aan één voedselpakket! 

Vergeet je de actie niet te delen op je socials? 

Thank you en alvast Merry X-mas! 

28/08/2021
22:13

Anoniem

Bekijk alle

Iets meer dan één miljoen mensen leven in Nederland onder de armoedegrens. De voedselbank helpt de mensen die het financieel even niet redden door ze te voorzien van voedselpakketten, helaas zijn dat er door de coronacrisis steeds meer. Om al deze klanten van voldoende eten te voorzien, werkt de voedselbank samen met bedrijven, instellingen, gemeenten en particulieren die helpen met geld, voedsel en diensten. Dit doen ze alleen met vrijwilligers, niemand wordt betaald voor z'n inzet.