Monique van den Berg

Kraanvogelslinger - een cadeautje met een boodschap

Wat is er mooier dan iemand helpen? Om de missie van 538, de voedselbank te steunen, maak ik kraanvogelslingers die ik verkoop. De opbrengst gaat naar de voedselbank. De kraanvogelslinger is een cadeau met een boodschap: de kraanvogel staat namelijk symbool voor vrede, lang leven, samenhorigheid, liefde en geluk. Dat wens je toch iedereen toe! Het vouwen van 1000 kraanvogels is een hele oude traditie in Japan en wordt bijvoorbeeld cadeau gedaan wanneer iemand trouwt. De 1000 kraanvogels worden gevouwen en zouden het echtpaar geluk brengen. Een ander verhaal zegt dat wanneer je 1000 kraanvogels hebt gevouwen je een wens mag doen en de goden deze wens uit laten komen. De kraanvogel slinger is handgemaakt en bestaat uit 7 papieren kraanvogels met diverse prints o.a. grafisch en botanisch. Het draad wat is gebruikt, is gemaakt van natuurvezels hennep. Aan de bovenkant zit een lusje om de slinger op te hangen en aan het einde van de slinger hangt een klein kraaltje. Deze slinger kost 15 euro inclusief verzendkosten (binnen nederland) Wil je geen slinger ontvangen maar deze actie toch ondersteunen met een donatie dan stel ik dat enorm op prijs. Dankjewel voor je bijdrage.

11/12/2020
19:42

Daan

Bekijk alle
  Bekijk alle
11/12/2020 | 10:24

Jouw missie, mijn missie.

Wat jaren geleden moest ik moeite doen om het gefluister van mijn innerlijke mentor te kunnen horen. Dat is nu wel anders. Inmiddels overstijgt deze stem steeds vaker het geroeptoeter van de innerlijke criticus. Zo hoorde ik de schreeuw om hulp luid en duidelijk. Hier was mijn mentor aan het woord. De missie van 538 en hun steun voor de voedselbank greep mijn aandacht en ik had er meteen oren naar. Hier wil ik een bijdrage aan leveren!  Al snel had ik besloten wat ik kon doen om geld in te zamelen voor de voedselbank. Ik zou de kraanvogelslingers, die ik uit verveling ben gaan maken in coronatijd, gaan verkopen. Een cadeautje met een boodschap.     Over de voedselbank Bijna één miljoen mensen leven in Nederland onder de armoedegrens. De voedselbank helpt de mensen die het financieel echt even niet redden door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten, helaas zijn dat er door de coronacrisis steeds meer. Om al deze klanten van voldoende eten te voorzien, werkt de voedselbank samen met bedrijven, instellingen, gemeenten en particulieren die helpen met geld, voedsel en diensten. Dit doen ze alleen met vrijwilligers, niemand wordt betaald voor z'n inzet. bron:missie538.nl   Het is eigenlijk heel makkelijk om anderen te helpen. Voor 2,50 heb je al een half voedselpakket! Voor 5 euro help je 1 gezin! Met mijn donatie van de eerste 15 euro heb ik 3! gezinnen kunnen helpen. Het is zo fijn als je op deze manier iets voor iemand kunt betekenen. Ik steun dus deze missie van 538 en help waar ik kan. Wil jij ook een bijdrage leveren, check dan zeker even de site voor alle initiatieven, bekijk ook mijn actiepagina  of scan de onderstaande qr-code.  Help! Kom in actie! Zo kun je een lichtpuntje voor iemand zijn. En een lichtje nog zo klein is sterker dan alle duisternis.

Iets meer dan één miljoen mensen leven in Nederland onder de armoedegrens. De voedselbank helpt de mensen die het financieel even niet redden door ze te voorzien van voedselpakketten, helaas zijn dat er door de coronacrisis steeds meer. Om al deze klanten van voldoende eten te voorzien, werkt de voedselbank samen met bedrijven, instellingen, gemeenten en particulieren die helpen met geld, voedsel en diensten. Dit doen ze alleen met vrijwilligers, niemand wordt betaald voor z'n inzet.