Ruben de Sain

Rolstoelers lopen voor de voedselbank.

( Lid van team: Exoskeleton Squad )

Op radio 538 hoorde ik over de missie voor de voedselbank. Dit raakte mij. Ik moest iets gaan doen om de voedselbank te ondersteunen. Ik heb 15 jaar geleden bij een motorongeluk een dwarslaesie opgelopen en ik was een van de eersten die het exoskelet in gebruik nam in 2015. Ik kan hiermee zelfstandig staan en lopen.

Het idee kwam snel. Ik wil samen met andere lopers in een exoskelet zoveel mogelijk rondjes lopen over een uitgezet parcours in de sporthal van de Sint Maartenskliniek. Wij hopen hiermee mensen te motiveren om te doneren aan de voedselbank. Samen met de andere exoskelet lopers Claudia Bosch, Sjaan Quirijns, Joost van Drie en Koen van Zeeland ga ik op zondag 20 december van 11:00 tot 13:00 uur zoveel mogelijk rondjes proberen te lopen. Wij gaan ons uiterste best doen!

21/12/2020
22:45

Jim

Bekijk alle

Iets meer dan één miljoen mensen leven in Nederland onder de armoedegrens. De voedselbank helpt de mensen die het financieel even niet redden door ze te voorzien van voedselpakketten, helaas zijn dat er door de coronacrisis steeds meer. Om al deze klanten van voldoende eten te voorzien, werkt de voedselbank samen met bedrijven, instellingen, gemeenten en particulieren die helpen met geld, voedsel en diensten. Dit doen ze alleen met vrijwilligers, niemand wordt betaald voor z'n inzet.