FAQ

Wat is Missie 538 voor de voedselbank?


Van 14 t/m 18 december zetten de 538-dj’s alles op alles om samen met de luisteraars, bekende vrienden van 538, artiesten, collega’s voor én achter de schermen en ambassadeurs van de voedselbank zoveel mogelijk geld voor voedselpakketten op te halen. Doe je ook mee? 💪 Voor 5 euro help je al een gezin aan één voedselpakket.

Wat kan ik doen tijdens Missie 538?


Ook jij kan tijdens Missie 538 geld ophalen voor de voedselbank:

Start een actie
Van het bakken en verkopen van cupcakes tot het organiseren van een digitale popquiz en van een sponsorloop met je voetbalteam tot spullen verkopen op een online rommelmarkt. Alle leuke (coronaproof) acties die geld opleveren voor de voedselbank zijn welkom!

Heb je alleen of samen met je vrienden, collega’s, teamgenoten of familie een leuke actie bedacht? Maak ‘m hier aan en deel ‘m via WhatsApp of social media met je omgeving zodat je met jouw actie zoveel mogelijk donaties voor de voedselbank ophaalt.

Vraag een plaat aan
Van 14 t/m 18 december bepalen niet de dj's, maar de luisteraars van Radio 538 een week lang onze playlist. In ruil voor een donatie van minimaal € 2,50 (een half voedselpakket) kan je vanaf maandag 7 december jouw favoriete nummer aanvragen op 538.nl/missie.

Doneer
Wil je liever anoniem doneren aan de voedselbank? Dat kan natuurlijk ook. Vanaf 7 december kan je hier op 538.nl/missie een donatie doen. Voor 5 euro help je al een gezin aan één voedselpakket!

Waar is Missie 538 te volgen?

 
Missie 538 is van 14 t/m 18 december live te volgen op Radio 538 (102 FM), TV 538 (kanaal 538), de gratis 538-app of 538.nl/missie!
 

Hoe ziet de programmering eruit tijdens Missie 538?


Van 14 t/m 18 december gooien we de complete programmering om:

  • 06:00 – 11:00 uur: Frank Dane en zijn team van De 538 Ochtendshow
  • 11:00 – 15:00 uur: Wietze de Jager en zijn sidekicks Chris Bergström en Klaas van der Eerden
  • 15:00 – 19:00 uur: Coen Swijnenberg en Sander Lantinga met De Coen en Sander Show
  • 19:00 – 00:00 uur: Barend van Deelen en Ivo van Breukelen
  • 00:00 – 03:00 uur: Mart Meijer en Niek van der Bruggen
  • 03:00 – 06:00 uur: Daniel Lippens met een speciale gast

Alle andere 538-dj's gaan tijdens Missie 538 het land in, op zoek naar mooie en bijzondere verhalen van klanten, vrijwilligers en luisteraars die een eigen actie zijn gestart.

Kan ik langskomen in de studio?


Vanwege de coronacrisis is het helaas niet mogelijk om langs te komen in de studio van Radio 538.

Wanneer is de finale van Missie 538?


De finale is op vrijdag 18 december tussen 16:00 en 17:00 uur in De Coen en Sander Show op Radio 538.

Is er een leeftijdsgrens om mee te doen met Missie 538?


Er is geen leeftijdsgrens om een actie te starten voor Missie 538, maar jongeren onder de 16 jaar moeten de contactgegevens van hun ouder(s)/voogd doorgeven als daarom gevraagd wordt.

 

Wat doet de voedselbank?


Iets meer dan één miljoen mensen leven in Nederland onder de armoedegrens. De voedselbank helpt de mensen die het financieel echt even niet redden door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten, helaas zijn dat er door de coronacrisis steeds meer.

Om al deze klanten, ongeveer 100.000 per week, van voldoende eten te voorzien, werkt de voedselbank samen met bedrijven, instellingen, gemeenten en particulieren die helpen met geld, voedsel en diensten. Samen zorgen zij ervoor dat armoede wordt bestreden en voedseloverschotten verdwijnen. Dit doen ze uitsluitend met zo'n 12.000 vrijwilligers, niemand wordt betaald voor z'n inzet.

Lees hier meer over het werk van de voedselbank.

Waar gaat het gedoneerde geld naartoe?


Door de coronacrisis zijn er veel meer mensen die gebruik moeten maken van de voedselbank. Het geld dat wordt opgehaald met Missie 538 wordt daarom gebruikt om op te schalen en gaat naar het samenstellen van de voedselpakketten, de busjes om het eten in te vervoeren, het inrichten van de voedselbankwinkels, brandstof, transportmiddelen, stroom, huisvesting, voedselveiligheid etc. De donaties worden niet gebruikt voor het kopen van eten, dit wordt namelijk geschonken door grote supermarkten en andere organisaties waar de voedselbank mee samenwerkt. Bij de voedselbank wordt alleen gewerkt met vrijwilligers, niemand wordt betaald voor z'n inzet.

Alle donaties die worden opgehaald met Missie 538 gaan rechtstreek naar de voedselbank, er gaat dus geen geld naar Radio 538.

Ik heb een vraag over pers


Persaanvragen kan je doen via pers@538.nl.

Ik heb een vraag aan de voedselbank


Vragen voor de voedselbank kan je mailen naar missie538@voedselbankennederland.nl.

Staat je vraag hier niet bij?


Heb je een andere vraag over Missie 538? Stuur 'm in via het contactformulier.